maandag 2 juni 2014

Recept van de week: Aardbeiencakejes

Hoera..de aardbeien zijn er weer! Ze zijn zo lekker! Zodra de eerste beste Hollandse aardbeien op de markt waren heb ik ze gekocht. En nu hebben we ze ondertussen ook in eigen tuin, en die zijn eigenlijk nóg lekkerder. 


Ik bedacht een heerlijk recept. Dit recept vraagt wel wat tijd, maar het eindresultaat is heerlijk. Een heel fris gebakje! (En gebruik daarvoor vooral verse citroenrasp!)


Voor dit recept maak je cakeje en banketbakkersroom. Het recept van banketbakkersroom is goed te doen, tenzij je héél goed blijft roeren. Het klontert gauw. Mocht je toch klontjes krijgen dan kun je het nog door een zeefje schenken voordat je het laat afkoelen. En, natuurlijk kun je ook een zakje uit de winkel nemen om het voor jezelf makkelijk te houden. 

Aardbeiencakejes (12x)

Cake

Nodig:
* 110 gram bloem
* 100 gram zachte roomboter
* 100 gram suiker
* 2 eieren
* wat citroenenrasp (vers het lekkerst)
* snuf zout
* boter/bloem om in te vetten

(cupcakebakblik)

1. Cupcakeblik invetten en bestuiven. 
2. Boter en suiker 5 minuten mixen tot een glad mengsel. 
3. Citroenrasp bijvoegen. 
4. Eén voor één de eieren er doorheen mixen. 
5. Bloem en zout er boven zeven en er doorheen spatelen. 
6. Cupcakeblik vullen met beslag
7. Afdekken met een vel bakpapier, en daarbovenop weer een bakplaat of iets dergelijks (dit gaat het rijzen tegen). 
8. 18 minuten op 160 graden
9. Bakplaat en bakpapier er vanaf halen en nog 2-3 minuten laten bakken. Zo kleuren de cakejes wat bij. Rustig laten afkoelen. 

Banketbakkersroom

Nodig:
* 35 gram bloem
* 3 eierdooiers
* 350 ml melk
* 65 gram suiker
* 16 gram vanillesuiker

1. Roer in een kom bloem met de eierdooiers tot een papje. Als het te droog is kun je er eventueel  nog 1 á 2 eetlepels melk bij doen)
2. Breng in een steelpan de melk aan de kook, voeg de melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel. Heel goed blijven roeren!
3. Mengsel in het steelpannetje doen en weer aan de kook brengen. Goed blijven roeren!
4. Ongeveer 3 minuten zachtjes door laten koken en ondertussen roeren. 
5. Suiker toevoegen, blijf roeren tot suiker is opgelost. 
6. Doe de banketbakkersroom in een schaal, afdekken met huishoudfolietje en in de koelkast af laten koelen. 

Afmaken:
1. Als de cakejes zijn afgekoeld haal je ze uit de vorm. Eventueel met behulp van een lepel. 
2. De afgekoelde banketbakkersroom verdeel je over de cakejes. 
3. En daarop wat aardbeien in stukjes verdelen. 

Eet smakelijk!


(Inspiratie)Bron: Koken met Karin en Laura's Bakery

Smakelijke groetjes,

juf Leej

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Erg leuk dat je een reactie achter laat! Ik zal hem met plezier lezen..