dinsdag 18 november 2014

Kussen (4)

Het vorig bericht zette ik online tussen de verhuisdozen. Ondertussen zijn we al gevorderd tot verfkwasten, rollers en mega emmers verf. 

Vandaag de onthulling van een geheim project! Eerder liet ik jullie de kleurtjes al zien in dit blogbericht. 




Voor de verjaardag van mijn schoonzusje heb ik in't geheim aan een kussen gewerkt. Ontzettend leuk om te doen, maar ook wel weer spannend. 




Ik vond het lastig om de juiste kleuren te kiezen. Het zijn dit keer namelijk heel andere kleuren dan ik gewend ben om te gebruiken. Toch is het resultaat erg mooi geworden vind ik. 




Inspiratie heb ik op gedaan op het blog van Renate (Renate's haken enzo). Ze maakt hele gave kussens! Haar kussen kun je hier vinden. Patroon van de Granny is van Haakkamer 7



Het patroon van het randje haalde ik hier vandaan. 




Gelukkig, de kleuren stonden erg mooi bij het interieur! En ze was er ook erg blij mee. 



Creatieve groetjes,
juf Leej

donderdag 13 november 2014

Kikker in de kou

Als eerste super leuk dat er steeds meer mensen op mijn blog gaan kijken! Het motiveert me om verder te gaan met foto's maken, bewerken, schrijven en bedenken. Door privé-omstandigheden (waaronder de verhuizing) was ik even inspiratieloos. Dan haak ik het liefst alleen maar aan mijn deken. Maar we gaan de draad weer oppakken!

Tussen de verhuisdozen plaats ik even snel dit blogbericht! Vind 'm zo leuk!

Vandaag ben ik helemaal enthousiast over een projectje waar ik aan begonnen ben, maar wat zoveel leuker werd dan ik had bedacht! Ik was er van plan om één te maken, maar ondertussen zijn het er al drie geworden. 

De planning was om gewoon een kikker-sleutelhanger te maken. Patroon vond ik hier.




Maar je bent juf óf niet.. Toen ik aan het haken was dacht ik opeens aan Kikker. Voor degene die Kikker niet kent, hieronder een plaatje van Kikker in de kou. 



Geniaal idee! Dat werd 'm! Ik haakte er een sjaaltje en broekje bij. Is't geen schatje?! 




Hieronder het patroontje van de broek en sjaal van Kikker. 

Sjaal (Rood)
40 losse + 1 keerlosse
omdraaien en 40 vasten
Aan de uiteinde franjes maken. 

Broek (Rood+Wit)
1.    20 l, maak met een hv een ring (R)
2.    1l + 20 v (R)
3+4 20 v (W)
5+6 20 v (R)
7.    10 v, 10v overslaan (W)
8.    10 v (W)
9.    10 v (R)
10.  10 v (R)





Ik heb de draadjes zoveel mogelijk mee gehaakt. Toen ik klaar was heb ik de broek binnenstebuiten gedraaid, omdat ik hem dan net iets netter vond. 

Pruts de pootjes van Kikker door de broekspijpen. En zet daarna zijn zwembroek met wat steken vast aan het lijf. 

O ja, het witte van de oogjes staan niet in het patroon beschreven. Ik heb heel simpel een MR met 6v gemaakt, eindigen met een hv. Het zwarte uit het oog is een zwart katoenen draadje met een knoopje erin. 



Als er iets niet duidelijk is dan hoor ik het graag! 

Creatieve groetjes,
juf Leej

woensdag 5 november 2014

Snoepdoosje (patroon)

Als je twee jaartjes bent kun je nog niet alles in elkaar knutselen. Maar wat je dan al wel goed kunt: krassen! Het liefst met de felste kleuren, de grootste krassen geven. En zo kun je toch een mooi cadeautje in elkaar knutselen voor je grote zus:



Psst..er zaten ook lekker snoepies in!



Hieronder volgt een link waar ik het doosje wat ik heb gebruikt, heb overgetekend. Teken over op (liefst wat steviger) papier. 



Je kunt dit patroon natuurlijk ook gebruiken als je geen peutertje van 2 jaar hebt rondlopen. Maar wel een leuk doosje weg wilt geven!


Creatieve groetjes,
juf Leej